Ανταμοιβές και Οργανωσιακή Ταύτιση Υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα. Η περίπτωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Πάνου, Ευγενία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Η παρούσα εργασία δανείζεται από τον επιστημονικό κλάδο της οργανωσιακής συμπεριφοράς την έννοια των εργασιακών στάσεων και με γνώμονα ένα περιβάλλον το οποίο υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές διερευνά την έννοια της οργανωσιακής ταύτισης των εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την επίδραση των ανταμοιβών σε αυτή .Ανταμοιβές όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις με συναδέλφους, η αναγνώριση από τον Προϊστάμενο, η ποικιλία δεξιοτήτων αλλά και η επιρροή φαίνεται να σχετίζονται θετικά με την οργανωσιακή ταύτιση. Η παραπάνω μελέτη και έρευνα είναι σημαντική για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι τα αποτελέσματα κατέδειξαν τον καθοριστικό ρόλο των ανταμοιβών στην οργανωσιακή ταύτιση των εργαζομένων. Η ηγεσία και τα διοικητικά στελέχη χρειάζεται να κατανοήσουν και να επικεντρωθούν σε πολιτικές ανταμοιβών και αντίστοιχες διοικητικές πράξεις που δημιουργούν υψηλά επίπεδα ταύτισης. Εργαζόμενοι ταυτισμένοι με τον οργανισμό εκφράζουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καλύπτει τις ανάγκες του, να εξελίσσεται και να στελεχώνεται με ικανοποιημένους εργαζομένους που του το ανταποδίδουν.
Rewards and Organizational Identification of Public Sector Employees. The case of Local Government Units
Keywords: Υπάλληλοι--Δίκαιο και νομοθεσία; Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Ανταμοιβές; Οργανωσιακή ταύτιση; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης