Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα - Αντωνιάδου, Ρωξάνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Η διπλωματική αυτή εργασία έχει ως αντικείμενο την διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών και των ΤΠΕ, την σχέση της με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και την θέση που κατέχει σε αυτό. Ακόμη, εξετάζει τόσο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μαθήματα αυτά καθεαυτά καθώς και με άλλα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, όπως η λήψη πιστοποίησης και η σχολική διαρροή αντίστοιχα. Τέλος, τα επιχειρήματα που σχηματίζονται πέραν της παρουσίασης των παραπάνω θεμάτων έχουν ως στόχο και την ανίχνευση πιθανών προτάσεων ή λύσεων, σχετικά με αυτά.
Teaching of Foreign Languages and Informatics (ICT) in the Greek Educational System
Keywords: Ξένες γλώσσες--Μελέτη και διδασκαλία; Πολυγλωσσία στα παιδιά; Εκπάιδευση; Εκπαίδευση και κράτος--Ελλάδα; Ηλεκτρονικός υπολογιστής; Τεχνολογία πληροφορίας και Επικοινωνιών; Πολυπολιτισμικοτητα; Σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης γλωσσομάθειας