Το νέο πρόγραμμα σπουδών στα Μαθηματικά Λυκείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Β'-Γ' Λυκείου) σύμφωνα με τις απόψεις των εκπαιδευτικών - Γρυπάρης, Παντελεήμων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία μελετά το νέο πρόγραμμα σπουδών στα Μαθηματικά Λυκείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Β'-Γ' Λυκείου) σύμφωνα με τις απόψεις των εκπαιδευτικών και ολοκληρώνεται μέσα από πέντε κεφάλαια. Αναλυτικότερα, στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το θεωρητικό πλαίσιο αναλύοντας την έννοια, τα είδη και τα χαρακτηριστικά ενός προγράμματος σπουδών και πως τα μαθηματικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Λύκειο και τις τάξεις Β και Γ λυκείου πρέπει να επηρεάζουν τους μαθητές και να ολοκληρώνονται συγκεκριμένοι και αναγκαίοι μαθησιακοί στόχοι από τη διδασκαλία των Μαθηματικών. Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η βιβλιογραφική ανασκόπηση, που είναι ελάχιστη έως και μηδαμινή πάνω στις απόψεις των εκπαιδευτικών. Παρουσιάζονται κάποιες αξιόλογες ελληνικές και ξένες μελέτες, λόγω της ανάγκης να ξέρουμε που βρίσκεται η έρευνα μέχρι σήμερα. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει αναλυτικά τη μεθοδολογία της έρευνας που ακολουθήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα. Το τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα ευρήματα που προκύπτουν από την έρευνα, και το πέμπτο και τελευταίο τα συμπεράσματα που προέκυψαν και κάποιες προτάσεις για μελλοντική έρευνα.
Αριθμός Εισαγωγής: 013691 cd
Keywords: Μαθηματικά -- Μελέτη και διδασκαλια (Δευτεροβάθμια) -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Προγράμματα μαθημάτων, Σχεδιασμός τους -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Προγράμματα μαθημάτων, Αλλαγή τους -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εκπαιδευτικοί -- Στάσεις -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Νέο πρόγραμμα σπουδών; Δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Μαθηματικά; Γενικό λύκειο; Απόψεις εκπαιδευτικών για το νέο πρόγραμμα σπουδών στα Μαθηματικά Λυκείου; Συνέντευξη σε εκπαιδευτικούς; Β και Γ λυκείου; New curriculum; Secondary education; Mathematics; High school; Teachers' opinions on the curriculum in High School Mathematics; Interview with teachers; B and C high school