Αναδιοργάνωση Τμήματος Δημόσιας Υπηρεσίας. Αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης - Παναγιώταρης, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία εξετάζει την μέθοδο με την οποία μπορεί να επιτευχθεί αναδιοργάνωση ενός Δημόσιου Φορέα χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους μάνατζμεντ και χρησιμοποιεί ως μελέτη περίπτωσης τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας-Δόμησης και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου Ηλιούπολης. Ο σκοπός της εργασίας είναι διττός: Αφενός να προσφέρει την θεωρητική προσέγγιση πάνω στις μεθόδους μάνατζμεντ που χρησιμοποιούνται ευρύτερα σε άλλες χώρες στον ιδιωτικό και στον Δημόσιο Τομέα και αφετέρου να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο έχoυν οργανωθεί, στελεχωθεί και λειτουργούν οι Διευθύνσεις του Δήμου Ηλιούπολης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Επιπλέον παρουσιάζονται περιπτώσεις Δήμων στο εξωτερικό που έχουν υιοθετήσει τις μεθόδους αυτές και συγκεκριμένα τη μέθοδο Lean Six Sigma και ολοκληρώνεται αναλύοντας τη διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί στις Διευθύνσεις του Δήμου Ηλιούπολης προκείμενου να επιτευχθεί η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και τις προσδοκίες των πολιτών.
Reorganizing A Department of a Public Sector Organization. Reorganization of the Technical Department of Municipality of Ilioupolis.”
Αρ. Εισ.: 47 cd
Keywords: Δημόσια Διοίκηση; Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις -- Ελλάδα -- Διοίκηση και οργάνωση; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Διοίκηση και οργάνωση; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα—Δήμος Ηλιούπολης; Δημόσια Διοίκηση; Δημόσιο Μάνατζμεντ; Lean Six Sigma; Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ); Δήμος Ηλιούπολης; Public Administration; Public Management; Total Quality Management (TQM); Municipality of Ilioupolis