Στρατηγική μάρκετινγκ των Ελληνικών ξενοδοχείων και η τοποθέτηση τους στην διεθνή αγορά ως προορισμών αθλητικού τουρισμού υψηλού οικονομικού υποβάθρου - Δραγουμάνος, Παύλος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Ο τουρισμός συνεισφέρει σε ένα σημαντικό ποσοστό στο ελληνικό Α.Ε.Π. Η στρατηγική Μάρκετινγκ των ξενοδοχείων παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες σπορ υψηλής ποιότητας .Σε αυτή την εργασία αναλύονται όροι οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με το Μάρκετινγκ των ξενοδοχείων καθώς και με τον τουρισμό (destination branding) και δίνεται μια γενικότερη εικόνα του τουρισμού στη χώρα μας μέσω των διεθνών τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια.. Ο τουρισμός, σε αντίθεση με άλλα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια αρκεί να ενισχυθούν περισσότερο οι επενδύσεις τόσο σε υποδομές όσο και σε εκπαίδευση προσωπικού ή αναβάθμιση εξοπλισμού και τεχνολογίας. Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει σαφής στρατηγική Μάρκετινγκ από τη μεριά των ξενοδοχείων και το εργαλείο του Μάρκετινγκ χρησιμοποιείται με στρεβλό τρόπο. Ακόμα και σε περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει μια στρατηγική ή μια επιστημονική προσέγγιση στον τουρισμό είναι δύσκολο για τους ερευνητές να διαπιστώσουν πως και για ποιο λόγο πραγματοποιείται. Η αμέσως προηγούμενη αναφορά δυσκολεύει τον σκοπό της εργασίας, ο οποίος είναι να προσδιορίσει τα κριτήρια του μείγματος Μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία για να προσελκύσουν υψηλού εισοδήματος τουρίστες. Η πρόσθετη ανάπτυξη η οποία μπορεί να προκύψει από τις υπηρεσίες σπορ υψηλής ποιότητας και του υψηλού εισοδήματος τουρίστες ,συνδέεται άμεσα με την επιστημονική προσέγγιση στον τουρισμό και την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων Μάρκετινγκ από τη μεριά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Marketing Strategy of Greek hotels and their positioning at the international market as elite sport tourism destination
Keywords: Αθλητισμός και τουρισμός; Αθλητισμός και τουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητισμός και τουρισμός - Μάρκετινγκ; Ξενοδοχεία - Διοίκηση και Οργάνωση; Τουρισμός; Μάρκετινγκ; Γκόλφ; Tourism; Marketing; Destination branding; Golf