Μελέτη των Web 2.0 mash up εφαρμογών - Τσίντζου, Ανδρομάχη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2010)
Αντικείμενο μελέτης της παρούσας μεταπτυχιακής μελέτης αποτέλεσαν οι εφαρμογές Mash up σε περιβάλλον Web 2.0. Οι Mash ups τεχνολογίες συνδυάζουν ποικίλες εφαρμογές και εξάγουν περιεχόμενο από διαφορετικές πηγές για τη σύνθεση σε μια καινούρια. Στο πρώτο μέρος της εργασίας, περιγράφεται η προοδευτική εξέλιξη του διαδικτύου και η μετάβαση από το Web 1.0 στο Web 3.0 και ως εκ τούτου γίνεται μια πρώτη αναφορά στις mash up εφαρμογές. Στο δεύτερο και σημαντικότερο μέρος αναλύονται οι κυριότερες εφαρμογές mash up και δίνονται παραδείγματα για κάθε μια από αυτές. Στο τρίτο κεφάλαιο της μελέτης παρουσιάζεται η απαραίτητη τεχνολογία της Ajax πάνω στην οποία βασίζονται οι mash up εφαρμογές. Στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρονται περιβάλλοντα (πλατφόρμες) δημιουργίας mash ups εφαρμογών. Στα συμπεράσματα της μελέτης παρατίθενται ιδέες για νέες εφαρμογές της τεχνολογίας mash up.
Μ.Δ.Ε. 17
Keywords: Παγκόσμιος Ιστός 2.0; Mash Up εφαρμογές; AJAX; Web 2.0; Διαδίκτυο