Μακροοικονομική προσέγγιση της οικονομίας της Βραζιλίας - Μαργαρίτη, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Ο κύριος στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι να παρουσιάσει το σύγχρονο οικονομικό μοντέλο της Βραζιλίας και το ρόλο της στη νέα παγκόσμια οικονομική τάξη. Η παράθεση οικονομικών στοιχείων από τις περισσότερες οικονομικές εξελίξεις που η χώρα έζησε, μέσω μίας ιστορικής ανασκόπησης κυρίως από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι τη δεκαετία του τρέχοντος, η αντιμετώπιση του φαινομένου του πληθωρισμού και πως επηρεαζόταν από την νομισματική πολιτική και την πορεία των επιτοκίων, το εξωτερικό χρέος και ποια μέτρα ελήφθησαν για την αντιμετώπισή του, οι πολιτικές αποφάσεις που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του κοινωνικό-οικονομικού μοντέλου, οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ και οι επενδύσεις σε συνάρτηση με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από τον βιομηχανικό τομέα παραγωγής, ο τομέας των εξαγωγών, βασισμένος στην εντατική χρήση των φυσικών πόρων, οι διαρθρωτικές αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα αλλά και η μεγάλη εισοδηματική ανισότητα είναι κομμάτια ενός πάζλ που συνθέτουν την αναδυόμενη οικονομία της Βραζιλίας.
Μ.Δ.Ε. 2
Keywords: Βραζιλία -- Ιστορία; Βραζιλία -- Περιγραφή και ταξίδια; Βραζιλία -- Οικονομικές συνθήκες; Βραζιλία -- Οικονομική πολιτική; Βραζιλία και οικονομική πολιτική; Ιστορία, Βραζιλία