Σύγχρονες πρακτικές διοίκησης αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων - Μαραγκός, Φώτιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Το κύριο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αποτελεί η εξέταση των μοντέρνων τεχνικών διοίκησης Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Στρατηγικός σχεδιασμός του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού περιβάλλοντος των αθλητικών οργανισμών. Στην εργασία αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και του Στρατηγικού Σχεδιασμού και το πως αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε αθλητικούς οργανισμούς και οργανώσεις. Βρέθηκε ότι οι αθλητικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις έχουν ένα σύνολο από ιδιαιτερότητες, μπορούν ωστόσο να αξιοποιήσουν σύγχρονες τεχνικές διοίκησης όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες που προσφέρουν.
Modern management practices in sport organizations and business
Keywords: Στρατηγικός σχεδιασμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Διοίκηση ολικής ποιότητας; Ποιοτικός έλεγχος; Strategic planning - Management; Sports - Management; Total quality management; Quality control; Αθλητική βιομηχανία; Στρατηγική ανάλυση; Εσωτερικό/εξωτερικό περιβάλλον; Διοίκηση Ολικής Ποιότητας; Sports industry; Strategic analysis; Internal and external environment of Sports organizations; Total Quality Management