Γεώργιος Θ. Περδικλώνης (1928-1996): Μία προσωπογραφία από τη μεταπολεμική Σπάρτη έως την κατάλυση της Δημοκρατίας - Καρμοίρης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η παρούσα διατριβή πραγματεύεται τον βίο και την πολιτεία του Γεωργίου Θ. Περδικλώνη, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε δυναμικά σε διάφορες εκφάνσεις της δημόσιας ζωής της σπαρτιατικής κοινωνίας, για περίπου τρεις δεκαετίες, με αποκορύφωμα την περίοδο 1950-1967. Μέσα από τη ζωή και το έργο του Περδικλώνη παρουσιάζονται διάφορες, άγνωστες κοινωνικοπολιτικές πτυχές της νεότερης ιστορίας της σύγχρονης Σπάρτης κατά την μεταπολεμική περίοδο έως και την κατάλυση της Δημοκρατίας, καθώς και η συμβολή του στην εξέλιξη των πραγμάτων στην κοινωνία και την εποχή που έδρασε. Η εργασία αποτελεί προϊόν έρευνας και μελέτης αδημοσίευτου αρχειακού υλικού και του Τύπου της εποχής, καθώς και καταγραφής προφορικών μαρτυριών.
Keywords: Περδικλώνης, Γεώργιος Θ. , 1928-1996; Σπάρτη (Ελλάδα) -- Ιστορία -- 20ός αιώνας; Σπάρτη (Ελλάδα) -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 20ός αιώνας; Περδικλώνης; Σπάρτη; Δήμος Σπαρτιατών; Επαρχιακός Τύπος; Αθλητισμός; Μεταπολεμική περίοδος; Πολιτική; Αυτοδιοίκηση; Perdiklonis; Sparta; Municipality of Spartans; Local press; Sports; Post-war period; Politics; Self-governance