Ενδυνάμωση Ανθρώπινου Δυναμικού στους Δημοτικούς Αθλητικούς Οργανισμούς - Ζιαμπάρα, Ελπινίκη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η αποτελεσματική λειτουργία κάθε επιχείρησης και οργανισμού έγκειται στην διαθεσιμότητα των κατάλληλων πόρων. Ωστόσο, ο καταλυτικός ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα καταδεικνύεται μέσα από την εφαρμογή πρακτικών διοίκησης οι οποίες υποστηρίζεται ότι ασκούν σημαντική επίδραση στην επιχειρησιακή απόδοση, συμπεριλαμβάνοντας τόσο την οικονομική διαχείριση όσο και την αποτελεσματική εφαρμογή της στρατηγικής της επιχείρησης/ οργανισμού. Σκοπός λοιπόν της έρευνας αυτής είναι να διερευνήσει το βαθμό εφαρμογής της πρακτικής ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού και την ύπαρξη τυχόν συσχέτισης της με την επιχειρησιακή απόδοση των δημοτικών αθλητικών οργανισμών, σε επίπεδο κερδών, απόδοσης επένδυσης, εσόδων, μεριδίου αγοράς, εκτέλεσης προϋπολογισμού, παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ικανοποίηση μελών και εργαζομένων. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι τα διοικητικά στελέχη των αθλητικών ΟΤΑ έχουν καλό επίπεδο ικανοτήτων διαχείρισης του πληροφοριακού-επικοινωνιακού συστήματος και αξιολόγησης-εσωτερικό έλεγχο του συστήματος. Ενώ αντίστοιχα, οι ικανότητες που αφορούν τη λήψη αποφάσεων και άμεση δράση, την αξιολόγηση του συστήματος και τον εσωτερικό έλεγχο βρέθηκαν να σχετίζονται να έχουν θετική επίδραση στην σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αλλά και στο βαθμό ικανοποίησης των συμμετεχόντων στα αθλητικά προγράμματα.
Human Resource Empowerment in Municipal Sports Organizations
Keywords: Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Επικοινωνία στη διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Επικοινωνία στους οργανισμούς; Χρηματοοικονομική διοικητική; Επενδύσεις; Δημοτικοί αθλητικοί οργανισμοί; Personnel management; Communication in personnel management; Communication in organizations; Financial management; Investments; Municipal sports organizations; Ανθρώπινο δυναμικό; Ενδυνάμωση; Δημοτικοί αθλητικοί οργανισμοί; Επιχειρησιακή επίδοση; Human resource; Empowerment; Municipal sports organizations; Οperational performance