Στρατηγική της ΕΛΤΑ Α.Ε. στον τομέα των δεμάτων αναφορικά με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα - Πασχαλίδου, Χαρίκλεια (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας ήταν η διερεύνηση της ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου και των επιπτώσεων της εξέλιξης αυτής στη στρατηγική των ταχυδρομικών οργανισμών (εταιριών) με στόχο να συμμετέχουν κατά το μέγιστο στην νέα αυτή αγορά. Το κεντρικό ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει η παρούσα διπλωματική εργασία ήταν ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η εταιρία ΕΛΤΑ Α.Ε. στην εξέλιξη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Καταγράφθηκαν οι παράγοντες που λειτουργούν υποστηρικτικά ή αποτρεπτικά στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην ελληνική αγορά και αποτυπώθηκαν τα μεγέθη του ταχυδρομικού κλάδου σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο. Στην συνέχεια αναφέρονται οι στρατηγικές που υιοθέτησαν ξένοι ταχυδρομικοί οργαισμοί ώστε να κερδίσουν μερίδια αγοράς. Προτάθηκε η στρατηγική που πρέπει να χαράξει η ΕΛΤΑ Α.Ε. ώστε να μην μείνει εκτός της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου και τέλος αποτυπώθηκαν τα ευρήματα σε περίπτωση μη έγκαιρης προσαρμογής της στρατηγικής της στην αγορά αυτη.
Adressing the development of e-Commerce in Greece - ELTA S.A. strategic shipping policy
Keywords: Ηλεκτρονικό εμπόριο--Ελλάδα; Ταχυδρομική υπηρεσία--Ελλάδα; Ηλεκτρονικό εμπόριο--Δίκαιο και νομοθεσία; Ανταγωνισμός; Διεθνείς εμπορικές ρυθμίσεις; Ηλεκτρονικό εμπόριο; Ταχυδρομικές υπηρεσίες; Στρατηγική ταχυδρομικών οργανισμών